Ajankohtaista

Tarkka ja monipuolinen talouden ja resurssien seuranta mahdollistaa kustannustehokkaan ja kannattavan toiminnan. Oikeilla tiedoilla, joita on saatu mm. aiemmista toteutuksista, osataan tarjota projekteja ja palveluja kannattavasti. Rutiinien automatisoinnilla saavutetaan kilpailuetua.

Mavisystems mukana syksyn suurimmassa Microsoft-asiantuntijatapahtumassa

10.10. järjestettävässä TechTalks -tapahtumassa kuulet Microsoftin viimeisimmät uutiset ja parhaat käytännöt suoraan asiantuntijoilta. Mavisystems vastaa tapahtuman liiketoimintatrackista, jossa kuulet mm. Directions EMEan (www.directionsemea.com) Microsoft Dynamics NAV uutiset tuoreeltaan, sekä Microsoft Dynamics- ja Microsoft 365 Business-ratkaisuista (mm. Field Service, Project Service Automation). Iltajuhlassa sinua viihdyttää suoraan kansainväliseltä kiertueelta Hernesaareen piipahtava Steve ’n’ Seagulls!

Lue lisää ja ilmoittaudu http://techtalks.fi

Kokemuksella tulevaisuuteen

Mavisystemsin ja Enterin toimintatapa perustuu keskusteluun asiakkaan kanssa. IT-infrastruktuuriratkaisujen asiantuntijayritys Enter SystemSolutions Oy ja Microsoft Dynamics -ratkaisuihin erikoistunut Mavisystems Oy ovat tehneet yhteistyötä jo yli kymmenen vuoden ajan. Yhteisenä päämääränä yrityksillä on pyrkimys palvella suomalaista PK-sektoria nykyaikaisilla ja joustavilla liiketoimintaratkaisuilla. Lue koko juttu Talouselämän Businessratkaisut-liitteestä.

Turun toimisto on muuttanut

Turun toimiston uusi osoite on Satamakatu 22, 20100 Turku. Perille löytää helposti tähtäämällä Turun linnaan tai satama-alueeseen (entinen Tullin-talo)

Tervetuloa

Kaikkien aikojen paras – Dynamics NAV 2017

Viime aikoina Microsoftin markkinointiosasto on rummuttanut uutta Dynamics 365:ta ja osa kilpailijoista onkin saanut tästä päähänsä, että Dynamics NAV poistuisi markkinoilta. Tämä ei pidä paikkaansa. Microsoft Dynamics NAV käyttäjät ja/tai sitä harkitsevat voivat olla rauhallisin mielin. Dynamics NAV on edelleen osa Microsoftin strategiaa ja sitä kehitetään koko ajan niin itsenäisenä tuotteena kuin Dynamics 365 tuoteperheen jäsenenä. 24.10. Microsoft julkaisikin uuden Dynamics NAV 2017-ratkaisun.

Office 365 experience

Dynamics NAV 2017 ja Office 365 toimivat nyt entistäkin saumattomammin yhteen. Sen lisäksi, että voit tarkastella Dynamics NAVissa olevia tietoja suoraan Outlookissa (oli mahdollista jo aikaisemmin), voit luoda myös esimerkiksi asiakkaan, toimittajan, tarjouksen tai laskun helposti suoraan Outlookista.
Microsoftin uusi ”integaariovelho” yhdistää Dynamics NAV 2017:ta ja Dynamics CRM online-palvelun (nykyisin Microsoft Dynamics 365 for Sales) helposti. Tämän ansiosta voit esimerkiksi ylläpitää nimike- ja hinnastotietoja Dynamics NAV 2017:ssa ja luottaa siihen, että tiedot näkyvät CRM:ssä aina oikein.
Osa työntekijöistä, kuten esimerkiksi myyjät voivat siis jatkossa käyttää Dynamics NAVia suoraan Office 365:sta/Outlookista, ilman että heidän täytyy ikinä kirjautua Dynamics NAViin.

Nimikkeiden hallinta

Vakiotietokenttien (esim. nimi, tuotekoodi, hinta) lisäksi voit nyt antaa nimikkeelle myös muita, juuri sinun liiketoiminnallesi tärkeitä tietoja. Voit itse lisätä uusia tietokenttiä helposti ja vapaasti (esim. väri, tyyppi, pituus, paino, pakkaus, jne.). Lisätyt tietokentät toimivat myös hakukriteereinä, niiden avulla voidaan tehdä suodatuksia ja niiden tietoja voidaan näyttää esimerkiksi Dynamics NAVin tietoruuduissa (FactBox). Tämä on myös ominaisuus, joka tekee Dynamics NAVista entistäkin paremman master-tietojärjetelmän esimerkiksi erilaisissa verkkokaupparatkaisuissa.

Parempi käyttäjäkokemus

Myös Dynamics NAV 2017:ta käyttöliittymää ja käyttöä on paranneltu:
•    Perinteisen listanäkymän lisäksi nimikerekisteriä voi nyt selata myös ”kuva-albumina”. Listanäkymien lisäksi kuvia (esim. nimikkeen tuotekuva) voidaan näyttää myös tietoruuduissa (FactBox)
•    Valmiit avustajat (wizards) ohjaavat käyttäjää ”kädestä pitäen” esimerkiksi miten tehdään erilaisia työnkulkuja (workflow)
•    Selainkäyttöliittymä on aikaisempaa kehittyneempi ja tulevaisuudessa yhä useampi käyttääkin Dynamics NAVia todennäköisesti selaimella, puhelimella ja/tai tabletilla

Cortana Intelligence

Cortana Intelligence on yksi Dynamics NAV 2017:sta futuristisimmista ominaisuuksista. Cortana Intelligence hyödyntää Dynamics NAVissa olevia historiatietoja (ostot, myynnit, varasto, erääntyvät laskut, saatavat, jne.), joiden perusteella se osaa ennustaa esimerkiksi myynnin ja kassavirran kehittymistä, tai tehdä ostokorianalyysejä. Ja mikä parasta, Cortana Intelligence on Dynamics NAV 2017:ssa automaattisesti valmiina. Sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin aloittaa sen käyttäminen. Microsoftin sivuilta voit lukea lisää, mikä Cortana Intelligence oiken on.

Embedded Power BI

Microsoftin Power BI on kehittynyt vuodessa todella paljon ja se onkin varteenotettava vaihtoehto esimerkiksi Qlik Senselle/QlikView:lle (epäilikö joku, ettei näin kävisi?). Jo vuosi sitten Microsoft julkaisi Dynamics NAV 2016:lle valmiita Power BI-raportteja (Dynamics NAV content pack for Power BI), joiden käyttöönottaminen on todella helppoa. Valmiit Power BI raportit ovat edelleenkin olemassa, mutta uutta on se, että nyt Power BI:llä tehtyjä monipuolisia ja näyttäviä raportteja voidaan julkaista Dynamics NAV 2017 roolikeskuksessa. Näin raportit ja niiden sisältämät tärkeät tiedot ovat helposti kaikkien saatavilla, ilman että käyttäjien täytyy ”hyppiä” eri järjestelmien välillä.

Turvallisin mielin kohti tulevaisuutta

Puheet Dynamics NAVin katoamisesta voidaan siis unohtaa. Microsoft panostaa Dynamics NAViin edelleen voimakkaasti ja Microsoftin tarjoama kokonaisuus Dynamics NAV 2017 + Office365 + Power BI + Dynamics 365 tarjoaa ratkaisukokonaisuuden, jota ei muilta toimijoilta löydy. Ja kun tähän vielä lisätään asiansa osaava kumppani, voi yrityksen tietojärjestelmäasioita pohtiva päättäjä olla rauhallisin mielin.
Microsoft Dynamics NAV 2017 – What’s New? dokumentin voit ladata tästä.

 

Sami Ringvall
Palvelupäällikkö

Mavisystems Dynamics 365 Akatemian pääyhteistyökumppani

Microsoft Dynamics 365 on asiakkuudenhallinnan ja toiminnanohjauksen ratkaisuihin keskittynyt tuoteperhe, jonka taitajille on työmarkkinoilla kova kysyntä. Dynamics-tuotteiden asiantuntijoita kaivataan merkittävässä määrin nyt ja tulevina vuosina, kun yritykset tehostavat toimintaansa toiminnanohjaukseen ja asiakkuudenhallintaan panostamalla.

Osaajatarpeen tyydyttämiseksi Microsoft käynnistää Dynamics 365 Akatemian, joka kasvattaa uusia liiketoimintaprosessi- ja palveluasiantuntijoita. Mavisystems Oy on yksi Dynamics 365 Akatemian pääyhteistyökumppaneista.

Lisätietoa Dynamics 365 Akatemiasta ja siihen hakemisesta Dynamics 365 Akatemia –verkkosivulta.